Csapatunk

Molnárné Dr. László Andrea elnök

A tehetséggondozás lelkes híve vagyok. Hiszem, hogy a tehetséggondozás nem merülhet ki a gyerekek fejlesztésében. Egyaránt kell figyelnünk a pedagógusok képzésére, a szülők tájékoztatására, és a társadalmi elfogadtatás hangsúlyozására.

Ebből kifolyólag nemcsak mentori szerepeket látok el, nemcsak diákokat készítek fel a Kutdiák versenyekre, illetve iskolai TDK versenyekre, nemcsak vezetem szakmailag a Winkler Márton tehetségpontot Várpalotán, hanem számos pedagógus képzést is kidolgoztam. Ezen kívül konferenciát szerveztem, pályázatokat írok,  nagyszámú előadást tartok érdeklődőknek.

Permanensen keresem a kapcsolatokat, miközben a tehetséggondozást igyekszem új dimenziókból megvilágítani, úgy mint  a játék, a munkaerőpiaci kívánalmak, személyiségjegyek, szülői felelősség, stb.

Bármilyen szakmai kérdésben szívesen segítek. elnok@eletfa-egyesulet.hu

Gáspár Zoltán alelnök

20 éve tanítok. 13 éve a pétfürdői Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban, ahol az első pillanattól kezdve hátrányos helyzetű gyerekekkel is foglalkozotam. 10 éve osztályfőnökként olyan diákokat vezet a szakiskola vizsgák felé akik elmúltak 16 évesek, de nem sikerült megszerezniük-vagy magatartási, vagy egyéb szociális, családi  okból- az alapiskolai végzettséget. A hátrányos helyzet vagy a halmozottan hátrányos helyzet (HHH) az oktatás, nevelési gyakorlatom megszokott velejárója. Nap mint nap tapasztalom a fiatalok gondjait, megváltozott gondolkodás módjukat, évezredes értékek devalválódását. Az alulteljesítő tehetség, az informatika káros hatásai, etikai, drogprevenciós problémák a kiemelt szakterületeim, ezekben bármikor segítek.

Budai László tag

Várpalota egyik legpatinásabb kulturális intézményének, a Krúdy Gyula Városi Könyvtárnak a vezetőjeként sokszor nemcsak tagként, hanem együttműködő partnerként is segítem az egyesület munkáját.

A fő irány, amivel az egyesületben foglalkozom, a családtörténet-kutatás, ennek hatása a személyiségre, amelyhez többek között Szondi Lipót munkásságát hívom segítségül. Ez összefügg a másik foglalatosságommal, a helytörténet-kutatással, amelynek keretében már nem az egyén és a család történetének összefüggéseit, hanem a mindenkori várpalotai családoknak a környezetük, pátriájuk történelméhez való kapcsolódási pontjait törekszem megragadni. Mindkét kérdéskör segíti annak megértését, hogy az egyén életében a jelen és a jövő hogyan kapcsolódik a – sok esetben egyáltalán nem ismert – múlthoz, illetve ebből hogyan építkezhet. Másik érdeklődési területem a tárgyalási, érvelési (meggyőző és manipulációs) technikák megjelenése a hétköznapokban.

Brunner Anita tag

Brunner Anita vagyok, mentor, tehetséggondozó, kutató, versenyeztető tanár, alulteljesítő tehetségek kiváló fejlesztője, KGYTK-ra felkészítő tanár.